Min massagebehandling

Massage er en gammel kendt behandlingsform, som er brugt af nogle af de gamle kendte kulturer længe før vores tidsregning.

Den massage, som jeg tilbyder hos Lilli’ens Massage & Akupunktur, er med udgangspunkt i den fysiurgiske massage.

Her masserer jeg ud fra kendskabet til kroppens anatomi og fysiologi. Massagen gives  ofte på tværs af muskefibrene i musklens fulde længde fra dens udspring til hæfte. Målet med massagen er ikke mindst at afhjælpe lidelser, som smerter, spændinger og stivhed i muskler, sener og led -og så må massagen gerne give en følelse af velvære i kroppen efter endt behandling. Dog kan meget spændte muskler efter endt behandling føles ømme og trætte.

Udover den traditionelle fyrsiurgiske massage benytter jeg mig også af andre behandlingsmetoder. Fx benytter jeg nogle øvelser, som er inspireret af neuromuskulære teknikker, hvor vi fællesskab stimulerer nervesystemets ”kommunikation” med de spændte muskelområder. Dette foregår ofte ved det, der kaldes ”muskel-energi-teknik”/MET. Kommunikationen stimuleres ved en vekselvirkning mellem at spænde op i musklen og afspænde/slappe af i musklen. Det er vigtigt at spændingen i musklen ikke bliver for voldsom.

Under behandlingen vil jeg ofte også støde på opspændte/aktive triggerpunkter. Et triggerpunkt er et lille område i musklen, som i lighed med myoser (se herunder) er særligt spændt. Triggerpunkter er særlige, fordi de ofte sender reflekssmerter ud til andre steder i kroppen. Fx stammer spændingshovedpine ofte fra spændte skuldermuskler. Triggerpunkterne behandler jeg ved små og gentagne tryk i det spændte område. På den måde blødgøres det spændte område, og blodgennemstrømningen øges/genetableres. Triggerpunktet kan også behandles ved inhibering, et konstant og kraftigt tryk i punktet.

Ved hård træning eller hårdt fysisk arbejde, kan der ophobes affaldsstoffer i musklerne. Dette sker fx under statisk arbejde, hvor der lukkes for blodgennemførslen i en afgrænset del af en muskel. Hvis ikke affaldsstofferne bliver udskilt igen, kan det føre til at der udvikles myoser, som hæmmer blodgennemstrømningen og dermed får musklen ikke tilført frisk ilt og næringsstoffer. Det kan hæmme musklens evne til at arbejde, og den kan føles spændt og stiv.

Gennem massagen genereres en varmeudvikling ved friktion mellem vævslagene. Dette øger blodgennemstrømningen i arterier og kapillærer, som fører til en forbedret tilgang af ilt og næringsstoffer og afgang affaldsstoffer i det område, der masseres.

Varmen hjælper musklen til at slappe af og fremmer kroppens produktion af endorfiner, som er kroppens egen smertelindrende hormon. Kroppen udløser også endorfiner, under hård træning, forelskelse og når vi griner.

Det er vigtigt at huske at drikke rigeligt vand efter en behandling med massage.

Om Lilli’en Massage & Akupunktur

lilliJeg tog min første grunduddannelse som sportsmassør i 2012.

I 2017 åbnede jeg så min egen klinik her i Taastrup og tog en genopfrisknings uddannelse samt videreuddannelse til massageterapeut, som betyder, at jeg nu er Registreret Alternativ Behandler, RAB-godkendt. Det betyder, at visse sundhedsforsikringer giver tilskud til behandling hos mig.

Jeg brænder for mit arbejde, og jeg synes, det er rigtig spændende at finde ind til kernen af de udfordringer, som du, som klient, præsenterer mig for.

Under behandlingen er jeg meget opmærksom på, hvordan du reagerer, og du er altid velkommen til at spørge ind til, hvorfor jeg gør, som jeg gør og/eller komme med kommentarer.

Jeg glæder mig til at tage imod dig

Varme hilsner

Lilli